duminică, 17 noiembrie 2013

Chec cu portocale si mac

Astazi va prezint din nou un chec buuun si simplu de facut,pe care il fac des, pentru ca e altfel decat checul clasic si aduce un plus de prospetime datorita gustului de portocala.
Are nuca, are mac, are portocala, e dulce si parca ne duce un pic cu gandul la sarbatori..:)

 

 
Ingrediente:
-100 grame unt
-100 grama iaurt
-3 oua
-230 grame faina
-1/2 plic praf de copt
-1 portocala
-1 lingura miere
-60 grame nuci
-2 lingurite mac
-100 grame zahar pudra
 
Frecam untul cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul.
 
 
Omogenizam si adaugam coaja si zeama de la portocala, mierea si o lingura de faina.
Incorporam iaurtul, faina, praful de copt, nuca macinata si macul si amestecam usor.
Turnam compozitia intr-o tava de chec(sau alta forma J )tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt(daca folositi o forma de silicon nu mai e nevoie de nimic).
Decoram cu miez de nuca, daca dorim, si presaram zahar pudra.
Dam la cuptorul incins la foc mediu pentru 45 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu